Zápasové review 12.kolo sezóna 2020/2021 TJ Veľké Lovce – FK Slovan Levice

Druhý dohrávaný zápas a druhé víťazstvo „žlto-zelených“. Vo Veľkých Lovciach sme zvíťazili vo fyzicky náročnom zápase 2:4, keď sa hattrickom blysol Adam Kosák a dôležitým vyrovnávajúcim gólom sa presadil Dominik Pajdučák. Domáci skórovali dvakrát z nariadených pokutových kopov, na ktoré naše mužstvo dobre zareagovalo. Pred peknou diváckou kulisou v slušnom zápase sa zrodilo teda naše dôležité víťazstvo. Mrzí opäť zranenie, ktoré utrpel brankár Kolčár v závere zápasu.

V slnečnom počasí na dobre pripravenej trávnatej ploche sme sa prezentovali v úvode zápasu vyčkávaním na hru domáceho mužstva, pričom hra bola vyrovnaná. Prvý pokutový kop pre domácich rozbehol tempo zápasu. Po inkasovanom góle sme zvýšili aktivitu a dôležitým gólom „do šatne“ sme vyrovnali po dôraze Pajdučáka. V druhom polčase sme domácich zatlačili, výsledkom čoho bolo vedenie 1:3 po skvelých zakončeniach Kosáka, ktorý viedol mužstvo z pozície kapitána. V závere po druhom nariadenom pokutovom kope domáci znížili, ale mužstvo dobre zareagovalo a Kosák dosiahol hattrick a dal na konečných 2:4.

TJ Veľké Lovce – FK Slovan Levice  2:4 (polčas 1:1)

Góly:  35´Sloboda (pokutový kop) 1:0, 43´Pajdučák 1:1, 58´Kosák 1:2, 60´Kosák 1:3, 74´Švec (pokutový kop) 2:3, 85´Kosák 2:4

Zostava Levice: Kolčár Michal – Pánik Patrik Samuel , Pišky Patrik, Janúrik Martin, Herc Kristián, Kosák Adam (K), Hostinský Jozef Damián, Mandrák Peter, Švirik Jakub, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik

Náhradníci:  Novák Andrej, Šurányi Tomáš, Lucián Meňuš, Szigeti Bence József, Štrba Marián

Striedanie: 76´ Šurányi, 87´Štrba, 87´Novák, 90´Szigeti

Žlté karty: Janúrik 34´, Kosák 51´, Pajdučák 57´

Diváci: 200

Realizačný tím:

Tréner: Pavlík Marcel

Vedúci mužstva: Tamáš Jozef

Masér: Bonta Jozef

Zhrnutie zápasu

Do zápasu sme nastúpili takmer v identickej základnej zostave, keď nastala jediná zmena. Zraneného Solčianskeho nahradil Hostinský, ktorý sa postavil na kraj ihriska. V zostave Loviec tréner Szabó postavil aj Levičanov Pavlíka, Vigľaša a Šveca. Zo zostavy vypadol dorastenec Samuel Kupča, ktorý mal problém v dolnej časti tela. Dlhodobo zranený sú stále Gabaš, Kiss, Suljič a Bačík. V bránke nastúpil opäť Michal Kolčár.

Prvý polčas začal v miernom tempe, obidve mužstvá sa navzájom „oťukávali“ a väčšie nebezpečenstvo hrozilo po dlhých vhadzovaniach prípadne centrovaných loptách. Prvú príležitosť sme si vytvorili po hlavičke Janúrika, ale domáci brankár Hužovič bol pripravený. Brankár Kolčár musel riešiť viaceré situácie vybehnutím na dlhé lopty v ostrom slnku, ktoré mu komplikovalo situáciu. V sľubnej akcii sa ocitol Kupča, ktorý brejkovú situáciu nezakončil. V 35 min. z ničoho nič domáci kopali pokutový kop, keď po autovom vhadzovaní sa lopta dotkla Janúrikovej ruky a rozhodca nariadil pokutový kop aj so žltou kartou, čím zariadil, že Janúrik ďalší zápas nemôže nastúpiť kvôli kartovému trestu.

Domáci hráč č.11 Roman Sloboda pred pokutovým kopom v 35.min

Po úspešne premenenej penalte sme zvýšili obrátky a do veľkej šance sa dostal Kupča, ktorý obišiel aj brankára, avšak z bránkovej čiary vykopával Jožko Pavlík. V 43 min sa už „žlto-zelení“ tešili, keď po Švirikovej šanci doklepával do brány úspešne Pajdučák – 1:1. Do šatní sa šlo teda za nerozhodného stavu 1:1.

Cez polčasovú prestávku si naši hráči určili taktiku a v nezmenenej zostave sme rázne vstúpili do hry. Získavali sme hernú prevahu, vyhrávali sme osobné súboje a náš tlak sa stupňoval. Domáce mužstvo dobre bránilo, avšak tlak v 58 min nevydržali, keď sa Adam Kosák skryl za obrancov a dobrým nábehom za obranu sa dostal do šance, ktorú zblízka premenil – 1:2. Po góle sme tempo hry udržali a následne sme strelili tretí gól, keď sa opäť presadil Kosák strelou k tyči – 1:3.

Adam Kosák strieľa svoj druhý gól

Mužstvo sa upokojilo, naši hráči diktovali tempo hry a držali loptu vo svojej moci. V 74 min opäť z ničoho nič po dlhom nákope medzi našich hráčov sa pískal pokutový kop pre domácich a opäť po nešťastnej ruke Janúrika. K bielemu bodu sa postavil Švec a prekonal nášho brankára – 2:3. Po tomto „šoku“ tréner prestriedal, keď prišiel na ihrisko Šurányi, ktorý zapadol veľmi do hry. Ďalšou komplikáciou bolo zranenie brankára Kolčára, ktorý si natiahol sval pri pošmyknutí, keď vybiehal k dlhej lopte. V tejto ťažkej situácii sme využili brejkovú situáciu na strelenie štvrtého gólu, keď dosiahol hattrick Adam Kosák, ktorý presne namieril vedľa brankára Hužoviča – 2:4. Po tomto góle musel ísť do hry aj náhradný brankár Štrba, ktorý v ťažkej situácii mužstvo podržal a vyriešil nebezpečné strely z priamych kopov. V závere zápasu prišli na ihrisko čerství hráči Novák a Szigeti, ktorí dobre podržali viackrát loptu v útočnej fáze. V dobrom zápase bohatom na góly sme zvíťazili a naladili sme na najbližší domáci zápas, ktorým bude „šláger“ kola s Kozárovcami.

Povedali po zápase

Hrdinom a správnym lídrom bol „motor“ mužstva Adam Kosák, ktorý okrem množstva nabehaných kilometrov pridal aj to najdôležitejšie – góly a to rovno tri. Spýtali sme sa ho, ako videl zápas na pôde Veľkých Loviec? “Prvý polčas bol z našej strany dosť letargický, mal som pocit, že sme svojím spôsobom ustráchaní, chýbala väčšia aktivita, mali sme slabší pohyb. Inkasovaný gól nás prebral a začali sme hrať svoju hru. Určite nám pomohol gól do šatne a v polčasovej prestávke sme si povedali zopár detailov, potom už druhý polčas bol rapídne rozdielny čoho dôkazom bolo aj strelenie troch gólov“. Čo hovorí nato, že vsietil hattrick? „ Bol to môj prvý súťažný hattrick v kariére, ale veľmi ma potešili tri dôležité body, pretože Veľké Lovce nebol ľahký súper a ďalej dýchame lídrovi súťaže Kozárovciam na chrbát. Aj týmto výsledkom pozývame všetkých našich fanúšikov na šláger kola práve proti tomuto súperovi“.

Druhé kolo sme teda úspešne zvládli a získali sme dôležité víťazstvo, ktoré nás udržalo na dostrel vedúceho celku – FK TJ Lokomotíva Kozárovce. Po kolektívnom výkone si chlapci schuti zakričali a cesta z Loviec v malom autobuse bola plná dobrej nálady. Po spoločnom posedení sa hráči spokojne pobrali k svojim rodinám.

Radosť hráčov Levíc po strelenom góle Adama Kosáka

V nedeľu je pred nami ďalší dôležitý zápas, v ktorom sa predstavíme v „okresnom“ derby proti tradičnému rivalovi z Kozároviec. Je sa načo tešiť, bližšie informácie prinesieme v preview.

MY SME SLOVAN LEVICE