Zápasové review 8.kolo sezóna 2020/2021 TJ Družstevník Dvory nad Žitavou – FK Slovan Levice

Levičania potvrdili dobrú formu a z Dvorov nad Žitavou si vezú ďalšie víťazstvo

Po ťažkom domácom zápase sme s Hurbanovom sme cestovali na horúcu pôdu do Dvorov nad Žitavou, ktorý v tabuľke stoja na dolných priečkach, preto doma chceli uchmatnúť favoritovi body. V kompletnej zostave sme nastúpili koncentrovane a nakoniec sme súpera zlomili dvomi gólmi v závere zápasu. Potešila opäť nula inkasovaných gólov. Zápas sme mohli rozhodnúť už v prvom polčase, avšak viaceré vyložené šance ostali nevyužité. Za víťazstvom nás nasmerovala s prehľadom premenená penalta Pajdučáka. Nikolas Kupča sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov s ôsmymi gólmi.

TJ Družstevník Dvory nad Žitavou – FK Slovan Levice 0:3 (polčas 0:0)
Góly: 59´Pajdučák (pokutový kop), 84´Kupča, 86´Herc
Zostava Levice: Štrba Marián – Pišky Patrik, Janúrik Martin, Gabaš Pavol, Herc Kristián, Solčiansky Dávid (K), Kosák Adam, Švirik Jakub , Mandrák Peter, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik
Náhradníci: Novák Andrej, Pánik Patrik Samuel, Kolčár Michal, Šurányi Tomáš, Suljič Adrián, Tariška Šimon, Bačík Richard
Striedanie: 70´Pánik, 75´Suljič, 86´Šurányi
Žlté karty: Janúrik 32´
Diváci: 100
Realizačný tím:
Tréner: Pavlík Marcel
Vedúci mužstva: Tamáš Jozef
Masér: Bonta Jozef
Lekár: Kováč Ján

Zhrnutie zápasu

Za pekného jesenného slnečného počasia na dobre pripravenom ihrisku sme nastúpili v základnej zostave podobne ako doma s Hurbanovom. V útoku s dvojičkou Kupča – Pajdučák, ktorá chcela dnes zápas rozhodnúť a posunúť chlapcov k víťazstvu.

Úvod z našej strany bol kostrbatý, keď nám dvakrát lopta za obranu spôsobila problémy, ktoré sme však vzadu vyriešili a neinkasovali sme. V ďalších minútach sme začali preberať iniciatívu do našich rúk a začali sme si vytvárať šance. Domácemu mužstvu sa zranil ich útočník Gulyás, čo oslabilo ich útočnú fázu. Do šancí sa dostal obaja naši útočníci, avšak ani Kupča ani Pajdučák svoje šance nepremenili, keď ich vychytal vynikajúco chytajúci brankár Shpak. Do šance sa dostal aj Švirik, avšak skóre sa nemenilo. V závere polčasu mužstvo podržal brankár Štrba, ktorý chytil šancu domáceho mužstva a udržal tak mužstvo v hre. Do kabín sa teda šlo za stavu 0:0.

Druhý polčas sa niesol vo vyrovnanom duchu, pričom hra prebiehala väčšinou na domácej polovici ihriska. Dôležitým momentom bola 59.minúta a po faule na Kosáka rozhodca správne nariadil pokutový kop. K tomuto sa sebavedomo postavil Pajdučák, ktorý s prehľadom skóroval do opačnej strany. Naši hráči ďalej trpezlivo dobíjali bránu domácich, ktorý odolávali a držali sa na dostrel jedného gólu. Tréner Pavlík poslal na ihrisku čerstvých hráčov Suljiča a Pánika, ktorý nahradili Švirika a Pajdučáka. Zápas sa lámal v závere, keď domáci už vysunuli líniu a nám sa tak otvárali dobré príležitosti na skórovanie. Po zisku lopty na našej polovici sme zrýchlili akciu a Herc posunul dobre loptu nabiehajúcemu Kupčovi, ktorý obišiel aj brankára a skóroval – stav 0:2. Po tomto dôležitom góle sme zápas rozhodli aj tretím gólom, keď po krídle zbehol Pánik a po priťuknutí Kupču prvý gól v levickom mužstve si pripísal obranca Herc – stav 0:3. V závere sa dostal na hraciu plochu aj Šurányi, ktorý sa už doliečil zo zranenia a pripísal si cenné minúty v žlto-zelenom drese.

Po skončení zápasu teda prevládla spokojnosť s výsledkom, keď sme sa usadili na priebežnom skvelom druhom mieste tabuľky. Hra miestami nebola vždy ideálna, ale hráči ukázali trpezlivosť a túžbu pripísať si ďalšie víťazstvo v drese Slovana. Prvý polčas bol na šance produktívny, avšak ich premieňanie musíme zlepšiť, aby sa nám to v iných zápasoch nevypomstilo. Na zápase bolo aj mnoho priaznivcov z Levíc, čo chalanom pomohlo a spolu si tak užili chuť víťazstva.

Povedali po zápase

Po zápase sme oslovili trénera Pavlíka, ako hodnotí zápas, ktorý bol dlho vyrovnaný a zlomili sme ho až v závere: „Zápas sme mali pod kontrolou, opäť sme nepremieňali šance a bola otázka času, kedy dáme gól. Domáci sa snažili ako vedeli, ale boli sme lepší. Góly sme dali až v druhom polčase. Chalani mali skôr problém s terénom, pretože jedna polovica ihriska bola celá podmočená a druhá zase dobrá.“

Najbližšie doma hráme proti mužstvu Tovarníkom, ktorý dlhodobo hrajú o špicu 4.ligy. Tréner Pavlík: „Určite sa chceme dobre pripraviť na domáci zápas. Nečaká nás nič ľahké. Tovarníky majú dobré mužstvo. Škoda, že na domáci zápas nemôžu diváci, prišlo by ich určite veľa. Chceme vyhrať a urobíme pre to všetko.“

Pred nami je teda šláger kola, keď doma privítame kvalitné mužstvo OFK Tovarníky. Mužstvo má na pláne tri tréningy ako zvyčajne s cieľom maximálne sa pripraviť na nedeľu. Do tréningového procesu by sa už mohol pripojiť aj Kiss a teda by sme mali byť komplet. Bližšie informácie prinesieme v zápasovom preview. Žial, stretnutie bude bez divákov…..

MY SME SLOVAN LEVICE