Zápasové review 6. kolo sezóna 2020/2021 MŠK Thermál Veľký Meder- FK Slovan Levice

V 6.kole sme pocítili chuť prehry, keď sme prehrali na pôde Veľkého Medera 2:0

Po domácom víťazstve nad mužstvom OFK Kovarce sme cestovali k ďalekému súperovi, kde nás čakal húževnatý a bojovný súper, ktorý nám chcel uštedriť prvú prehru v súťaži. Toto sa aj potvrdilo, keďže súper potrestal dve naše chyby a dosiahol dva góly, pričom ani raz neinkasoval. Najmä prvý polčas bol z našej strane veľmi produktívny na šance, avšak domáci brankár buď dobre zasiahol alebo mal správne postavené brvno, ktoré sa „trasie“ ešte doteraz…..Zápas si treba zanalyzovať a pripraviť sa na domáci šláger proti mužstvu MŠK Hurbanovo.

MŠK Thermál Veľký Meder – FK Slovan Levice 2:0 (polčas 1:0)
Zostava Levice: Štrba Marián – Pišky Patrik, Janúrik Martin, Gabaš Pavol, Herc Kristián, Solčiansky Dávid (K), Kosák Adam, Švirik Jakub , Mandrák Peter, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik
Náhradníci: Novák Andrej, Pánik Patrik Samuel, Kolčár Michal, Sujlič Adrián, Tariška Šimon, Bačík Richard, Hostinský Damián J.
Striedanie: 57´ Suljič, 63´ Hostinský
Žlté karty: Pišky 63´, Štrba 72´
Realizačný tím:
Tréner: Pavlík Marcel
Vedúci mužstva: Tamáš Jozef
Masér: Bonta Jozef
Zdravotník: Kováč Ján

Zhrnutie zápasu

Na ťažký zápas sme nastúpili v rovnakej základnej zostave ako v domácom zápase s útočníkmi Pajdučákom a Kupčom. V slnečnom počasí sa hralo na dosť nekvalitnom teréne, čo sťažovalo hráčom kombinácie a prihrávky.

Od začiatku stretnutia sme držali loptu na našich kopačkách a snažili sme sa hrať svoju hru. Už v 5 min mal veľmi dobrú šancu na skórovanie Kosák, keď po centri Solčianskeho z blízka netrafil bránu. Domáce mužstvo hralo disciplinovane a boli dôrazní v každom jednom osobnom súboji, čo nám robilo problémy, najmä ich hrotový útočník spôsoboval ťažkosti našim stopérom. V ďalšej šanci sa ocitol Nikolas Kupča, keď zoči-voči brankárovi zaváhal. Následne domáci po obrannom odkope skórovali, keď si ich útočník poradil s vysokou loptou a oboma našimi stopérmi a voči Štrbovi nezaváhal a chladnokrvne skóroval 1:0 pre domácich. Okrem tejto šance domáci mali len štandardné situácie, ktoré sme s prehľadom vyriešili. Po rohovom kope Kosák opečiatkoval brvno a v závere polčasu nepremenil svoju šancu Pajdučák, ktorý opäť trafil brankára domácich. Polčas tak skončil 1:0 pre domácich.

Druhý polčas sme chceli so zápasom niečo urobiť, avšak sa nám to nedarilo. Vo finálnej fáze sme sa nevedeli presadiť a súper spoľahlivo riešil naše útočné snaženie. Tréner Pavlík poslal na ihrisko čerstvého Suljiča miesto nakopnutého Švirika, ktorého od začiatku zápasu súper dohrával. Ďalšie striedanie bolo, keď sa vymenili útočníci Pajdučák a Hostinský, ktorý priniesol mierne oživenie do útoku. V 72.min nastal diskutabilný moment, keď hlavný rozhodca nariadil pokutový kop po strete nášho brankára s ich útočníkom. Domáci penaltu so šťastím premenili a zvýšili na 2:0. Tento moment nás nepríjemne zaskočil, dlho sme cítili krivdu a rozhodilo nám to hru. Záver zápasu sa dohrával, snažili sme sa so zápasom niečo urobiť a streliť kontaktný gól, avšak domáci svojou hrou nás k tomu nepustili. Doma hrali tvrdo, agresívne a do tela a tak stav ostal nezmenený.

Na štadióne Veľkého Medera teda úspech slávila efektivita domácich útočníkov, ktorý z dvoch príležitostí dvakrát skórovali. Nám ostala horká pachuť z nepremenených šancí a z diskutabilnej penalty.

Povedali po zápase

Z prvej prehry sa ťažko mužstvo spamätávalo, hlavne keď sme v prvom polčase mali viacero vyložených príležitostí. Na hodnotenie zápasu sa pozrel tréner Pavlík, ktorý skonštatoval: „Zápas z našej strany nebol zlý, len sme nepremieňali šance ako to bolo v iných zápasoch vonku. Spravili sme dve chyby v defenzíve a domáci nás za ne potrestali.“ Súťaž pokračuje ďalším kolom, keď doma privítame v šlágri kola druhé mužstvo tabuľky MŠK Hurbanovo. Tréner Pavlík hovorí k tomuto zápasu: „Hráme o vrchné priečky tabuľke, príde dobré mužstvo z Hurbanova, ktoré ešte neprehralo v súťaži. My sme tu doma a na domácom ihrisku nebudeme nikomu rozdávať body. Chceme určite vyhrať. Chcel by som aj touto formou pozvať všetkých fanúšikov levického futbalu nech nás prídu podporiť.“

Tieto slová trénera Pavlíka hovoria za všetko. Hlavy hore, pred nami sú ďalšie ťažké zápasy, ktoré chceme vyhrať a držať sa hore v tabuľke. Mužstvo si zápas rozoberie a cez týždeň sa poriadne pripravia na súpera. Tréningy budú prebiehať v troch jednotkách, pričom zo zápasu hlásil menšie zranenie Švirik, ktorého súper nešetril. Do mužstva by sa mal už pripojiť už aj obranca Kiss. Zvyšok kádra je pripravený zamakať a v nedeľu ísť do zápasu na maximum. Viac informácií k nedeľňajšiemu šlágru proti rivalovi z Hurbanova prinesieme v zápasovom preview.

MY SME SLOVAN LEVICE