Zápasové preview 5.kolo sezóna 2020/2021 FK Slovan Levice – OFK Kovarce

V 5.kole sa predstavíme na druhýkrát domácom trávniku, kde sa stretneme s minuloročným nováčikom – OFK Kovarce. Mužstvo od Topoľčian je známe svojím fanklubom, ktorý pravidelne vytvára dobrú futbalovú atmosféru. „Bielo-modrí“ budú chcieť odčiniť domácu prehru so Šahami 0:3, kde hrali dobrý futbal, avšak v zakončení nemali šťastie. Zápas má výkop o 16.00. Brány štadióna sa otvárajú o 15.00. Má byť pekné slnečné počasie, tešíme sa na dobrú futbalovú atmosféru.

„Žlto-zelení“ zvíťazili na ťažkej pôde v Kolárove, kde sme herne dominovali a domácich sme porazili dvomi gólmi v závere. Brankár Štrba si zastal svoje miesto a dvomi dôležitými zákrokmi prispel k víťazstvu. Zo zápasu nám ostali zranení Pánik a Suljič, ktorí hlásili obaja problémy v dolnej časti tela. Do zápasu naskočil ako žolík po zranení Švirik, ktorý svojou „pravačkou“ dvakrát nacentroval na gól. Po tímovom a zodpovednom výkone sme potešili našich priaznivcov.

FK SLOVAN LEVICE – OFK Kovarce
štadión FK Slovan Levice, Podjavorinskej 7, Levice, nedeľa 6. septembra 2020 o 16.00
delegácia rozhodcov: Baňár Marek, Gago Samuel, Proč Marek
delegát zápasu: Laco Anton

O súperovi

Mužstvo OFK Kovarce účinkuje v 4.lige teraz druhým rokom, keď minulý ročník postupovali s nami do 4.ligy juhovýchod až na poslednú chvíľu. Klub sa vyznačuje tradíciou a každý rok vo vyšších súťažiach si užíva, pričom na jeho domáce zápasy chodí veľká divácka kulisa a zápasy sa hrajú v pravej futbalovej atmosfére. V predčasne skončenej sezóne mužstvo skončilo na priebežnej 15 priečke, kde sme mali s nimi rovnaký počet bodov. Vo vzájomnom zápase sme sa stretli na záver jesennej časti, kde sme doma remizovali v šesťbodovom zápase 2:2, pričom už v 16 min bolo 0:2. Po góloch Solčianskeho a Bačíka z pokutového kopu v samom závere zápasu sme nakoniec aspoň remizovali.

V úvode sezóny sa mužstvo Kovariec prezentuje dobrým futbalom, avšak výsledkovo sa im až tak nedarí a zatiaľ prehrali všetky svoje zápasy. To však nič nemení na tom, že sem prídu pripravení a odhodlaní zobrať Levičanom body a získať ich prvé body v sezóne. Mužstvo tvoria mladí chlapci z dediny a okolia, v bráne je skúsený Ján Žovic, kapitánom mužstva je skúsený 43 – ročný Róbert Maruna, ktorý riadi svoje mužstvo zo stredu poľa. Mužstvo vedie tréner z Nitry Kristián Maťko. Súper je teda zdravo húževnatý a pripravený bojovať o každú loptu.

Z kuchyne „žlto-zelených“

Domáci sa predstavia v druhom domácom zápase, kde sa chcú všetkým divákom predviesť víťazstvom. Cez týždeň sa mužstvo pripravovalo v režime troch tréningov, pričom taktika a cvičenia boli zamerané na nedeľu. Každý jeden hráč musí v nedeľu podať zodpovedný výkon, aby tri body ostali „doma“.

V tréningovom procese chýbali po nedeli Suljič a Pánik, ktorý majú šrámy zo zápasu z Kolárova. V tréningu stále chýba Kiss, ktorý absentuje pre problémy s členkom. S mužstvom už trénujú Bačík, Šurányi a tiež Mlinka, ktorý je už zdravotne fit. Zvyšok kádra je v poriadku a pripravený na majstrovský zápas.

Vedenie a členovia tímu všetko pripravujú na nedeľu, kde budú platiť zvýšené hygienické opatrenia. Na zápas bude vstup povolený len s rúškom, preto žiadame ľudí aby mali rúška na sebe. Pri vstupoch bude umiestnená dezinfekcia a tiež pri vstupe na hlavnú tribúnu. Sedenie bude možné len v každom druhom rade, tak ako bude vyznačené na sedadlách.

V čase zápasu bude k dispozícii bufet s občerstvením, v polčasovej prestávke bude opäť pre priaznivcov pripravená tombola a na deti bude čakať maskot Lev so sladkou odmenou.
Veríme, že na štadión si nájde cestu opäť kopec ľudí a spoločne vytvoríme dobrú futbalovú atmosféru s víťaznou bodkou. Brány štadióna sa otvárajú o 15.00, príďte včas aby ste nič nezmeškali.

SLOVAN LEVICE DO TOHO!!!