Zápasové review 1.kolo sezóna 2020/2021 FK Slovan Šahy – FK Slovan Levice

Pred vyše 700 divákmi zaslúžené víťazstvo hráčov FK Slovan Levice
„Žlto-zelení“ úspešne vstúpili do novej sezóny 4.ligy, keď v okresnom „derby“ zápase si pripísali na svoje konto víťazstvo o tri góly. Gólovo sa presadili dvakrát Kosák a Kupča. Vstup do sezóny je úspešne za nami. V zápase sme pokrstili víťazne nové hosťovské dresy.

zdroj: Facebook FK Slovan Šahy

FK Slovan Šahy – FK Slovan Levice 0:3 (polčas 0:1)
Góly: Nikolas Kupča 31´, Adam Kosák 49´, Adam Kosák 90´

Zostava Levice: Štrba Marián – Pišky Patrik, Janúrik Martin, Gabaš Pavol, Herc Kristián, Solčiansky Dávid (K), Kosák Adam, Švirik Jakub , Mandrák Peter, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik
Náhradníci: Mlinka Samuel, Šurányi Tomáš, Suljič Adrián, Novák Andrej, Pánik Patrik Samuel, Hostinský Damián Jozef, Kolčár Michal
Striedanie: 59´Hostinský, Šurányi 75´, Suljič 85´
Realizačný tím:
Tréner: Pavlík Marcel
Vedúci mužstva: Tamáš Jozef
Masér: Bonta Jozef

Zhrnutie zápasu
Na zápas pred početnou diváckou kulisou nastúpili obidva celky plne koncentrované. Od úvodu prevzali hráči Levíc taktovku hry, keď boli rýchlejší v práci s loptou, istejší v kombináciách a držaní lopty. Domáce mužstvo hralo s kompaktnou defenzívou, pričom im to vychádzalo a hrozilo z brejkových situácií. V prvom polčase sa nám podarilo streliť vedúci gól, keď Nikolas Kupča sa uvoľnil s loptou okolo protihráča a skóroval. Hra v úmornom teple mala dobré parametre. Následne sa vyznamenal náš brankár Štrba, ktorý zlikvidoval samostatný nájazd Beláka, ktorý svojou rýchlosťou robil naším hráčom starosti. Do šatní sa odchádzalo teda za stavu 0:1 pre FK Slovan Levice.

zdroj: Facebook FK Slovan Šahy

Do druhého polčasu sme nastúpili aktívne a podarilo sa nám skórovať, keď sa prvýkrát v zápase presadil Adam Kosák, čím zvýšil na priebežných 0:2. Po tomto góle naši hráči umne kontrolovali hru. Náš tréner Marcel Pavlík vhodne oživil hru, keď do útoku prišiel čerstvý a behavý Hostinský, ktorý svojou aktivitou robil obrane súpera problémy. Po ďalšom prestriedaní, keď na ihrisko prišli Šurányi a Suljič sme v závere skórovali po spolupráci Mandráka s Kosákom, ktorý uzatvoril skóre na konečných 0:3.

Po skončení stretnutia vládla spokojnosť, domáce publikum našich hráčov ocenilo zaslúženým potleskom, za čo im patrí vďaka a uznanie. Taktiež sa chceme poďakovať aj naším verným priaznivcom, ktorý v hojnom počte vycestovali na zápas a neúnavne nás povzbudzovali po celý čas, ďakujeme.

zdroj: Facebook FK Slovan Šahy

Povedali po zápase
Adam Kosák, strelec našich dvoch gólov po stretnutí skonštatoval: “Pocity po zápase sú výborné, lepší vstup do sezóny sme si ani nemohli predstaviť, keďže berieme 3 body z horúcej pôdy zo Šiah. Určite to pomôže k psychike hráčov aj celého tímu. Pri prvom góle som mal trosku šťastia, keďže po centri Nikolasa Kupču brankár vyrazil loptu presne mne na nohu a už nebol problém loptu doraziť do prázdnej brány. Druhý gól som dosiahol po krásnej individuálnej akcii z polky ihriska Petra Mandráka ktorý sa neulakomil a prihral mi a už nebol problém loptu poslať do brány vedľa brankára.”

Aj tieto slová nášho skúseného hráča svedčia o pohode v tíme a dobrej spolupráci. Mužstvo cez týždeň bude trénovať v klasickom režime troch tréningov a po analýze stretnutia nastáva príprava na ďalší majstrovský zápas, ktorý odohráme v nedeľu 16.8.2020 na pôde skúseného 4-ligového mužstva ŠK Šurany o 17.00. Bližšie informácie prinesieme v zápasovom preview.

MY SME SLOVAN LEVICE