Zápasové review 14.kolo sezóna 2020/2021 TJ Družstevník Bešeňov – FK Slovan Levice

Levičania potvrdili dôležité domáce víťazstvo nad Kozárovcami výhrou na pôde nebezpečného Bešeňova, keď po góloch Švirika, Nikolasa Kupču a Meňuša zvíťazili výsledkom 0:3. Vo veľkej horúčave sa zápas rozhodol už v prvom polčase a v závere sa už len dohrávalo. Na obidvoch stranách hráči utrpeli svalové zranenia. Domáce mužstvo v slušnom zápase v oklieštenej zostave muselo dohrávať len s desiatimi hráčmi, nakoľko viacerí hráči chýbali a na zápas nemohli byť nominovaní.

Na veľmi dobre pripravenom ihrisku, kde ešte pred zápasom polievali trávnik, sme vybehli koncentrovaní a s cieľom útočiť a skórovať. Po úvodnom tlaku sme donútili k chybe brankára, ktorú potrestal gólovo Švirik. Mierne sme museli preskupiť rady, keď z ihriska zišiel Mandrák a nahradil ho Meňuš. V druhej časti polčasu sa pekne individuálne presadil Kupča a skvele zakončil prihrávku od Švirika svojím prvým gólom za Slovan Levice Lucián Meňuš. Tréner Pavlík musel ešte raz vynútene striedať, keď na ihrisko vybehol Novák, ktorý striedal zraneného Pánika. Druhý polčas sa niesol v pokojnom tempe, na ihrisko vybehli mladíci Kupča Samuel so Šurányim a zápas sa slušne dohral. Víťazstvo nás posunulo na čelo tabuľky pred posledným dohrávaným kolom.

Mužstvá nastupujú na zápas IV.ligy JV v Bešeňove

TJ Družstevník Bešeňov  – FK Slovan Levice  0:3 (polčas 0:3)

Góly:  4´ Švirik 0:1, 24´Kupča Nikolas 0:2, 34´Meňuš 0:3

Zostava Levice: Štrba Marián – Pánik Patrik Samuel , Pišky Patrik, Janúrik Martin, Herc Kristián, Kosák Adam (K), Hostinský Jozef Damián, Mandrák Peter, Švirik Jakub, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik

Náhradníci:  Novák Andrej, Šurányi Tomáš, Lucián Meňuš, Szigeti Bence József, Gabaš Pavol, , Kupča Samuel, Kollár Kevin

Striedanie: 11´ Meňuš, 37´ Novák, 60´Kupča Samuel, 68´Šurányi

Žlté karty: nikto

Diváci: 250

Realizačný tím:

Tréner: Pavlík Marcel

Vedúci mužstva: Tamáš Jozef

Masér: Bonta Jozef

Zhrnutie zápasu

Tréner Marcel Pavlík mierne pozmenil víťaznú zostavu zo zápasu s Kozárovcami, keď na miesto v strede obrany sa vrátil Janúrik. V bráne sme nastúpili opäť so Štrbom. Náhradný brankár bol opäť Kollár, keď Kolčár ešte nebol úplne fit pripravený na zápas. Z nominácie na zápas z dôvodu zranení stále absentuje Kiss, Suljič, Bačík a Solčiansky. Od začiatku nastúpili spolu v útoku Pajdučák s Nikolasom Kupčom.

Ľudia sa ešte schádzali na miestny štadión a už sa menilo skóre zápasu. Po úvodnej aktivite sme sa dočkali rýchleho gólu, keď po napádaní Nikolasa Kupču sa dostal k odrazenej lopte Švirik a presne mierenou strelou po zemi otvoril skóre tohto ťažkého zápasu. Následne sa prebrali aj domáci a rýchly útočník Benkó sa svojím nábehom za obranu dostal do dobrej šance. Následne brankár Štrba skvele vyriešil nebezpečný priamy kop, keď vyrazil dobre umiestnenú strelu. V 11 min. hlásil svalové zranenie v dolnej časti tela Mandrák a na jeho miesto vybehol Lucián Meňuš. Naše mužstvo naďalej držalo loptu, čo bolo v neskutočnej horúčave veľmi dôležité. V domácom mužstve došlo taktiež k ošetrovaniu hráča a keďže nemali náhradníka, tak museli dohrávať vyše polovicu zápasu v desiatich. V 24 min. po peknej individuálnej akcii zavesil pod brvno Nikolas Kupča a dosiahol svoj jubilejný 10 gól v sezóne. Po pár minútach sa nešťastne zranil Pánik, ktorý taktiež pocítil bolesť v dolnej časti tela. Na jeho miesto nastúpil Andrej Novák, ktorý sa zaradil na post stredného obrancu a Pišky zaujal miesto na pravom kraji obrany. V 34 min. sa menilo opäť skóre, keď si dobre nabehol za obranu Meňuš a zoči-voči domácemu brankárovi nezaváhal a s prehľadom skóroval. Išlo o prvý gól tohto hráča v žlto-zelených farbách. Bol to pekný gól po vzájomnej spolupráci.

Hráči sa radujú po góle Luciana Meňuša v 34  minúte zápasu

Po tomto góle sa hra upokojila a prvý polčas sa už nič neudialo. Dôležité bolo, aby sa už nikto nezranil a aby sme v druhom polčase neinkasovali a zápas doviedli do víťazného konca.

Druhý polčas sa niesol v pokojnom tempe, domáci sa stiahli a vyrážali do nebezpečných protiútokov, s ktorými si naša obrana na čele s Janúrikom poradila. Na ihrisko postupne prišli čerství mladí odchovanci klubu Samuel Kupča a Tomáš Šurányi, ktorí dostali ďalší priestor na ich rozvíjanie a zapadli do hry mužstva. Ďalší gól už naše mužstvo nepridalo. Zápas sa teda dohral vo veľkej horúčave s konečným výsledkom 0:3 a domácim treba vzdať česť, že bojovali aj v neľahkej situácii, keď  hrali vyše polovici zápasu o jedného hráča menej.

Po skončení zápasu teda zaznel víťazný pokrik v šatni a s napätím sme čakali aj na ostatné výsledky. Víťazstvo nás vyšvihlo do čela tabuľky a pred nami je posledný zápas dohrávanej časti sezóny, ktorý bude najdôležitejší.

Povedali po zápase

O zhodnotenie zápasu v Bešeňove sme požiadali trénera Pavlíka, ktorý celý týždeň pripravoval mužstvo nielen na hru súpera, ale aj na veľké horúčavy. “Keď sme chceli byť úspešní v Bešeňove, museli sme hrať aktívne od začiatku. Strelili sme rýchly gól a mužstvo sa upokojilo. Na ihrisku sme dominovali a druhý polčas som dal príležitosť aj lavičke. Som rád, že sme sa priblížili vytúženému cieľu, ktorý musíme doma potvrdiť doma s Nesvadmi.“

Po dobrom kolektívnom výkone sme teda zvíťazili aj v ďalšom zápase a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body. Cesta veľkým autobusom bola príjemná a v dobrej nálade a aj keď boli všetci z toho tepla vyčerpaní, ešte zvládli malé pohostenie po zápase. V nedeľu nás teda čaká posledné kolo sezóny proti mužstvu ŠK Nesvady. Matematika je jasná: ak vyhráme tak skončíme na 1.mieste tabuľky….

Viac info v predzápasovom preview.

MY SME SLOVAN LEVICE