Zápasové review 13.kolo sezóna 2020/2021 FK Slovan Levice – FK TJ Lokomotíva Kozárovce

V zápase právom označeným ako „šláger kola“ sme porazili súpera z Kozároviec najtesnejším víťazstvom 1:0, pričom sme súperovi uštedrili prvú prehru. Hrdinom zápasu sa stal Nikolas Kupča, ktorý hruďou rozhodol o veľmi dôležitom víťazstve „žlto-zelených“. Pri peknej diváckej kulise a v silnom vetre sa hral vyrovnaný zápas so šancami na obidvoch stranách. V závere zápasu nás zachránila tyč a zákrok brankára Štrbu. Mužstvo v takticky vedenom zápase obstálo, nepribudlo žiadne zranenie a potešil výkon odchovanca klubu Szigetiho, ktorý v prvom štarte v základnej zostave obstál a poradil si s obávaným strelcom Drienovským.

Na skvele pripravenom trávniku sme začali stretnutie proti vetru, čo bolo veľmi náročné, avšak mužstvo túto nevýhodu zvládlo a neinkasovalo. Stálo nás to však veľa síl, avšak dobrým zabezpečovaním a vypomáhaním si to hráči zvládli. Hra bola väčšinou medzi „šestnástkami“ a mužstvá hrozili najmä zo štandardných situácií. Po polčase sa vietor mierne utíšil, a zápas bol naďalej vyrovnaný. Rozhodujúcim momentom bol rýchla akcia po krídle, keď kapitán Adam Kosák presne položil loptu na hruď Kupčovi, ktorý v šanci nezaváhal a potešil prítomných divákov. V závere zápasu Kozárovce zmobilizovali sily, čoho výsledkom bolo zakončenie do žrde. Mužstvo už výsledok udržalo a v slušnom zápase sme zaknihovali dôležité víťazstvo 1:0.

Útočník Nikolas Kupča v zakončení v prvom polčase

FK Slovan Levice – FK TJ Lokomotíva Kozárovce 1:0 (polčas 0:0)

Góly:  69´ Kupča Nikolas 1:0

Zostava Levice: Štrba Marián – Pánik Patrik Samuel , Pišky Patrik, Szigeti Bence József, Herc Kristián, Kosák Adam (K), Hostinský Jozef Damián, Mandrák Peter, Švirik Jakub, Kupča Nikolas, Pajdučák Dominik

Náhradníci:  Novák Andrej, Šurányi Tomáš, Lucián Meňuš, Gabaš Pavol, Kupča Samuel, Kollár Kevin, Greksa Michal

Striedanie: 82´Meňuš, 90´Kupča Samuel

Žlté karty: Kupča Nikolas 57´, Szigeti 68´

Diváci: 650

Realizačný tím:

Tréner: Pavlík Marcel

Vedúci mužstva: Tamáš Jozef

Masér: Bonta Jozef

Lekár: Kováč Ján

Zhrnutie zápasu

Mužstvo nastúpilo s dvomi vynútenými zmenami v základnej zostave, keď zraneného brankára nahradil v bráne Marián Štrba a na pozícii stopéra sa predstavil vedľa skúseného Piškiho dorastenec a debutant v základnej zostave Szigeti, ktorý nahradil vykartovaného Janúrika. Na striedačke náhradníkov figuroval už aj navrátilec Pavol Gabaš, taktiež Samuel Kupča a rolu náhradného brankára obsadil Kevin Kollár, ktorý popri futsale vypomohol aj v takomto dôležitom zápase. Na zápase boli prítomní aj zranení spoluhráči Kiss, Suljič, Bačík a Solčiansky.

 

Stretnutie poznačil silný vietor, ktorý ovplyvňoval hru obidvoch mužstiev. „Žlto-zelení“ museli reagovať na protivietor celý prvý polčas. Úvod zápasu bol opatrný, obidve mužstvá hrali zo zabezpečenej obrany a dobre zabezpečovali územie pred vlastnými brankármi. Hosťujúca obrana pod taktovkou skúseného Kovácsa hrala kompaktne a naši útočníci sa ťažko presadzovalo. V dobrom nasadení bolo mnoho osobných súbojov v strede poľa, ktoré stálo hráčov veľa síl. V 25 min. sme zahrozili, keď skvelý center Švirika našiel v dobrej pozícii Kupču, ktorý však prestrelil. Hostia útočili najmä po stranách a v závere polčasu si získali viacero rohových kopov, z ktorých hrozili. Brankár Štrba v spolupráci s obranou však všetky situácie a zvládli. Do kabín sa teda šlo za stavu 0:0

Mládežnícky hráči U11 ako podávači lôpt na zápase A-mužstva

V polčasovej prestávke si mužstvo oddýchlo a hráči vyšli na ihrisko s cieľom zvíťaziť. Miernu výhodu sme mali s podporou vetra, ktorý sa už mierne utíšil. Zápas pokračoval v dobrom tempe s množstvom súbojov či už v strede ihriska alebo na krajoch. Nám sa nedarilo hra cez krídla, keď veľa lôpt sme stratili v strede ihriska, kde bol priestor prehustený. Veľmi dobrý výkon podal Pánik, ktorého nasadenie v súbojoch ľudia na tribúne viackrát ocenili potleskom. Diváci tlačili naše mužstvo do gólu a ten nakoniec prišiel v 69 min., keď na kraji ihriska si zbehol po loptu Kosák a časovanou prihrávkou našiel Kupču – 1:0. Po góle sa štadiónom ozýval potlesk a ľudia na tribúnach ožili. Týmto gólom ožil aj súper, ktorý musel začať viac útočiť, čo nám vytvorilo priestor na kontry, ktoré sme však zle riešili a chyby v obrane súpera sme nepotrestali. Toto sa nám mohlo vypomstiť, súper získal prevahu a zahrozil viacerými zakončeniami z vnútra pokutového územia. V 81 min. stíchol štadión po hlavičke Štefanku, ktorý zakončoval vedľa Štrbu a lopta sa odrazila do tyčky a späť k brankárovi. V tomto momente stálo pri nás šťastena. Vo vyrovnanom zápase bolo aj málo striedaní, v našom mužstve hru prišiel oživiť Meňuš, ktorý striedal Pajdučáka. V závere prebehlo taktické striedanie, keď v domácom mužstve šiel dole strelec Nikolas Kupča a symbolicky ho nahradil na ploche jeho mladší brat Samuel Kupča. Po tomto peknom momente ešte v závere v nadstavenom čase hostia pohrozili, avšak brankár Štrba zvládol situáciu bravúrne a neinkasoval. Po záverečnom hvizde mali obidve mužstvá toho dosť a domáci hráči sa potešili s vernými priaznivcami a tešili sa z dôležitého a ťažko vybojovaného víťazstva.

Striedanie v závere zápasu v podaní bratskej dvojice Nikolasa a Samuela Kupču

Povedali po zápase

Otázkou týždňa bolo, kto nahradí v strede obrany vykartovaného Janúrika. S touto úlohou sa skvele popasoval odchovanec klubu a hráč dorastu József Bence Szigeti, ktorý pri debute v ťažkom zápase obstál a so spoluhráčmi sa tešil z víťazstva.

Spýtali sme sa ho, ako prežíval prvý zápas za mužov v základnej zostave? „Každý dorastenec túži po tom, aby hral v základnej zostave A mužstva. Keď som sa dozvedel, že dostanem možnosť nastúpiť v obrane práve na takom dôležitom zápase proti ťažkému súperovi v boji o prvenstvo, cítil som sa šťastne, ale aj trošku nervózne. Na takýto zápas sa treba pripraviť nie len fyzicky ale aj mentálne. Hneď ako som nastúpil na ihrisko, nervozita zmizla, vďaka našim fanúšikom a aj mojim spoluhráčom, ktorí ma povzbudzovali a mentálne ma podporovali počas celého zápasu. Pre hráča je extra motivujúce, ak jeho tím povzbudzujú stovky fanúšikov na tribúnach. Chcel som podať čo najlepší výkon, aby sme neinkasovali a strelil víťazný gól, čo sa aj podarilo v druhom polčase presne po mojej žltej karte. Záver zápasu sme hrali pod tlakom, museli sme sa sústrediť do poslednej sekundy. Tá radosť po vyhratom zápase ja neopísateľná. Som hrdý, že som členom tohto víťazného tímu.

Odchovanec klubu József Szigeti v ostrom súboji s Drienovským

S akým cieľom išlo mužstvo do zápasu a ako prebiehala príprava na zápas? „Cieľom bolo, ako aj v ostatných zápasoch, získať všetky tri body a podať čo najlepší výkon. Chceli sme hrať ofenzívne, pretože bez tejto výhry by sme mali dosť malú šancu na postup do 3. ligy. Máme ešte zápasy pred sebou, ktoré budú rozhodujúce, ale náš cieľ je jasný. Príprava prebiehala tak, ako aj na ostatné zápasy.  Pripravovali sme sa na súperove silné stránky a chceli sme kondične dominovať cez zápas. Skúšali sme aj herné i štandardné situácie, ale na také počasie ako bol silný vietor sa nedá pripraviť, takže sme mali nové výzvy pred sebou.“

Je pre nás potešujúce, že v mužstve sa presadzujú aj naši dorastenci a tréner Pavlík vie využiť ich schopnosti a zapracovať ich do mužstva. Ďalší náročný zápas je teda za nami. Súťaž pokračuje ďalším dohrávaným kolom, keď cestujeme na pôdu Bešeňova, kde sa hrá ťažko a nečaká nás tam nič ľahké. Avšak všetci v klube veríme, že mužstvo cez týždeň kvalitne potrénuje, nikto sa nezraní a v dobrej nálade sa pôjdeme prezentovať dobrým tímovým výkonom. Bližšie informácie prinesieme v preview.

Hráčom gratulujeme k víťazstvu.

MY SME SLOVAN LEVICE