Zápasové preview 8.kolo sezóna 2020/2021 TJ Družstevník Dvory nad Žitavou – FK Slovan Levice

V 8.kole cestujeme k súperovi, ktorý je doma nepríjemný a v tabuľke je na 14.mieste, čo však neznamená, že nemá kvalitu. Naopak čaká nás kvalitný súper, ktorý bude chcieť doma bodovať. Mužstvo TJ Družstevník Dvory nad Žitavou bude chcieť odčiniť zaváhanie z posledného zápasu zo Šiah, kde prehrali 4:1 a budú chcieť doma naplno bodovať proti nám. Ihrisko vo Dvoroch je kvalitné, čo je predpokladom na dobrý zápas z obidvoch strán. Zápas má výkop o 15.00, hlásia daždivé počasie.

„Žlto-zelení“ doma po skvelom tímovom výkone porazili celok MŠK Hurbanovo 4:0 a uštedrili mu prvú prehru v sezóne. V zápase sa strelecky blysol Nikolas Kupča, ktorý vsietil všetky štyri naše góly. Vzadu sme udržali nulu a v zápase sme podali sympatický výkon, čo ocenili aj diváci svojim potleskom. Tréningy prebiehali v dobrej atmosfére, mužstvo absolvovalo spoločné fotenie, ktoré prinieslo dobrú náladu v mužstve. Cieľ na nedeľu je jednoznačný – podať dobrý výkon a odniesť si zo zápasu víťazstvo, ktoré nás udrží v čele tabuľky.

TJ DRUŽSTEVNÍK DVORY NAD ŽITAVOU – FK SLOVAN LEVICE
štadión Dvory nad Žitavou, Štadiónová 20, nedeľa 27. septembra 2020 o 15.00
delegácia rozhodcov: Volf Tomáš, Mlinkovics Norbert, Bircsák František
delegát zápasu: Bachratý Peter

O súperovi

Mužstvo Dvorov nad Žitavou je tradičným účastníkom 4.ligy. Pravidelne sa umiestňujú v horných priečkach tabuľky, pričom aj ich herný prejav spĺňa prísne kritériá. Na domácom ihrisku majú veľkú kvalitu. V poslednom ročníku skončili na priebežnom 11. mieste. Vo vzájomnom zápase minulej sezóny sme s nimi uhrali remízu 1:1 v 13.kole, keď sme neudržali vedenie po góle F. Králika, nakoľko nám potom rozhodca vylúčil hráča a dohrávali sme o jedného menej.

V sezóne 2020/2021 sa mužstvu zatiaľ nedarí podľa predstáv, keď v 7.kolách získali 4 body a majú bilanciu 1-1-5. Jediné víťazstvo zatiaľ zaznamenali proti mužstvu ŠK Nesvady, keď doma zvíťazili v pomere 3:1. Mužstvo vedie v novej sezóne tréner Csaba Szórád, ktorý pôsobil aj v najvyššej súťaži ako hráč a má teda skúsenosti s „veľkým“ futbalom. Postavenie v tabuľke je teda nelichotivé, čo znamená, že doma budú chcieť vyhrať a získať potrebné body do tabuľky.

Hráčsky káder sa mierne pozmenil, avšak v bráne stále kraľuje skúsený brankár Shpak, v poli pôsobia talentovaný Holeček, Mánya a v útoku pôsobí nebezpečný Gergö Gulyás, ktorý je zároveň aj kapitán mužstva a tiež najlepší strelec mužstva, keď strelil 7 gólov zo všetkých 8 gólov mužstva.

Z kuchyne „žlto-zelených“

Levičania sa nachádzajú na priebežnom treťom mieste, avšak tabuľka je hore veľmi vyrovnaná. Cieľom je ísť od zápasu k zápasu a vždy podať maximálny možný výkon, od brankára až po posledného hráča v tíme. Celý týždeň sa niesla príprava v tomto duchu, tréningy prebiehali v režime troch tréningov, pričom v utorok mužstvo malo na programe aj regeneráciu. Zvyšné tréningy boli zamerané na rozvoj herných schopností a prípravu na nedeľňajší zápas vo Dvoroch nad Žitavou.

V mužstve chýba zo zdravotných dôvodov už iba Kiss, ktorý má stále problémy v dolnej časti tela. V zahraničí je momentálne Turnai, v mužstve z dôvodu vysokoškolských povinností skončil Mlinka.

Pred dôležitým zápasom, ktorý nás čaká, sme oslovili nášho kapitána Dávida Solčianskeho, ktorý patrí medzi najskúsenejších v našom mužstve: „Do zápasu ideme s cieľom podať zodpovedný a kvalitný výkon, ktorý nám dopomôže k zisku ďalších plusových bodov.“. Na domáce zápasy začínajú chodiť znova ľudia a tešia sa z futbalu, kapitán k tomu pridáva: „ Keďže to bolo jedným z cieľov, aby sme predvedenou hrou prinavrátili diváka na tribúnu, tak sa tomu tešíme. Tešíme sa aj spätnej väzbe, keď diváci nám po zápase zatlieskajú a hodnotia nás pozitívne.“

V nedeľu je pred nami ďalší dôležitý zápas. Mužstvo je pripravené podať opäť kvalitný výkon a nadviazať tak na zápas s Hurbanovom. Odchod autobusu je o 13.00 od Domu športu. Veríme, že vo Dvoroch nás povzbudia aj priaznivci z Levíc, ktorý si nájdu čas a prídu do Dvorov nad Žitavou. Tešíme sa na ďalší zápas v podaní našich chlapcov.

SLOVAN LEVICE DO TOHO!!!