Zápasové preview 6.kolo sezóna 2020/2021 MŠK Thermál Veľký Meder – FK Slovan Levice

Ďalší ligový zápas nás čaká na ďalekej pôde vo Veľkom Mederi. Úvod sezóny je za nami, súťaž pokračuje ďalšími náročnými zápasmi. Ihrisko vo Veľkom Mederi je kvalitné, súper bude chcieť nadviazať na získaný bod zo Šiah, kde remizovali v zápase bohatom na góly 3:3, pričom ešte v 85 min viedli 2:3. Zápas začína o 16.00. Počasia má byť slnečné, čaká nás náročný zápas proti domácim.

„Žlto-zelení“ potvrdili úlohu favorita na domácej pôde, kde sme porazili OFK Kovarce v pomere 4:1. Gólový účet si otvoril Dominik Pajdučák. V zápase sme inkasovali aj prvý gól v sezóne, keď sme inkasovali z rohového kopu. Chlapci podali zodpovední tímový výkon a celá príprava sa niesla s cieľom bodovať v nedeľu v Mederi. Atmosféra na tréningoch je dobrá, tréner Pavlík vedie mužstvo s cieľom od zápasu k zápasu vždy predviesť kvalitný výkon.

MŠK THERMÁL VEĽKÝ MEDER – FK SLOVAN LEVICE
štadión Veľký Meder, Štadiónová 2130, Veľký Meder, nedeľa 13. septembra 2020 o 16.00
delegácia rozhodcov: Zachara Branislav, Meluš Roman, Šlosár Ivan
delegát zápasu: Bílek Ján

O súperovi

Mužstvo MŠK Thermál Veľký Meder patrí medzi stabilné mužstvá krajských súťaží, keď viacero rokov hrávalo aj III.ligu v západoslovenskom futbalovom zväze. Klub sídli vo futbalovom regióne Dunajskej Stredy, kde sa produkuje veľa kvalitných hráčov, ktorý hrávajú v okolitých kluboch. V poslednom vzájomnom zápase v sezóne 2019/2020 sme v 14.kole podľahli 2:0, keď sa presadili hráči Szelle a Vayer. V prvom polčase sme však zahodili veľké množstvo šancí, čo nás mrzelo. V poslednom ročníku skončili hráči Medera na 12.priečke.

V prebiehajúcom ročníku sa nachádza mužstvo MŠK na opäť na 12.priečke s bilanciou 1 – 1 – 3. V domácom prostredí naposledy porazili mužstvo ŠK Nesvady 4:1 a v poslednom zápase remizovali na pôde Šiah 3:3. Najlepším strelcom mužstva je Márk Szabó, ktorý vsietil polovicu všetkých gólov mužstva a to spolu 5. Mužstvo vedie mladý ambiciózny tréner Károly Varga, ktorý donedávna aj chytával v bráne. V mužstve pôsobia talentovaní mladíci z Dunajskej Stredy, ktorý sú rýchli a dynamický. Kapitánom mužstva je Erik Cseh.

Z kuchyne „žlto-zelených“

Levičanov čaká dlhá cesta na juh Slovenska, pričom cieľom je podať zodpovedný a tímový výkon. Od každého hráča je cítiť chuť sa pobiť o body a natiahnuť našu sériu bez prehry. Tréningový mikrocyklus prebiehal v režime troch tréningov, pričom mužstvo trénovalo takmer kompletné okrem Kissa a Turnaia. Po analýze stretnutia s Kovarcami nám vyskočili viaceré kartové tresty, ktoré nemuseli byť.

Nálada v tíme je dobrá, skúsení hráči ťahajú mužstvo aj v tréningoch. Pred zápasom sme oslovili nášho stredopoliara Petra Mandráka, ktorý prišiel z mužstva ŠK Podlužany: „V Leviciach sa mi hrá od začiatku veľmi dobre. Zišiel sa tu super kolektív a každého to baví, čo je vidieť aj v zápasoch“. S akými cieľmi ide mužstvo do ďalšej časti sezóny? Odpovedá Peťo Mandrák: „Od začiatku sezóny sa snažíme hrať pekný futbal, ktorý priláka čo najviac fanúšikov na tribúny. Toto bude našim cieľom aj naďalej.“

V nedeľu nás čaká teda dlhá cesta na zápas, odchod autobusu je o 13.00 od Domu športu. Všetci v klube veríme, že mužstvo podá dobrý výkon a poteší každého jedného priaznivca futbalu v Leviciach. Budeme fandiť na diaľku chlapcom a držať im palce v ich ďalšom vonkajšom zápase.

SLOVAN LEVICE DO TOHO!!!