Zápasové preview 4.kolo sezóna 2020/2021 FK Kolárovo – FK Slovan Levice

Naše mužstvo sa predstaví v 4. kole už tretíkrát na vonkajšom ihrisku a to na pôde stálice 4.ligy – celok FK Kolárovo. Odchod autobusu je naplánovaný na 14.30, v nedeľu hlásia veľké teplo, takže zápas bude fyzicky náročný pre oba tímy.

„Žlto-zelení“ v poslednom zápase remizovali na domácej pôde pred vyše 400 divákmi s mužstvom FC Pata, keď viaceré sľubné akcie zostali nepremenené. Chýbal nám dôraz v koncovke a finálnej fáze. V tomto zápase všetci veríme, že zodpovedným výkonom sa znova vrátime na víťaznú vlnu a budeme sa vracať s plným bodovým ziskom.

FK KOLÁROVO – FK SLOVAN LEVICE
štadión Kolomana Gőgha, Športová 16, Kolárovo, nedeľa 30. augusta 2020 o 17.00
delegácia rozhodcov: Mokoš Marek, Hubinský Marián, Pavlovič Damián A.
delegát zápasu: Borsányi Michal

O súperovi

Mužstvo FK Kolárovo patrí medzi dlhoročných stabilných účastníkov 4.ligy. V poslednom predčasne skončenom ročníku skončilo mužstvo na 13.mieste, keď získalo 17 bodov. V ročníku 2019/2020 sme sa stretli v jednom vzájomnom zápase, kde sme na jeseň v 10.kole podľahli výsledkom 2:0. V tejto sezóne mužstvo Kolárova prešlo menšou obmenou a káder je viac-menej vyrovnaný. Mužstvo zatiaľ v 3 kolách dosiahlo 1 výhry s Nesvadmi na domácej pôde a dvakrát podľahli súperom zo Šiah a Bešeňova. Mužstvo vedie domáci tréner Zsolt Maté, ktorý je pripravený aj nastúpiť do zápasu. Mužstvo posilnil skúsený Mehdi – Karim Guemache, ktorý hrával vyššie súťaže a v pozícii kapitána je Marek Kókai. V domácom prostredí je FK Kolárovo silné, my tam však chceme hrať svoju hru a byť dominantným celkom na ihrisku.

Mužstvo sa predstavilo aj v pohári Slovnaft Cup, kde v 1.kole si poradili s treťoligistom Novými Zámkami, avšak v 2.kole podľahli mužstvu ŠK Nevidzany.

Z kuchyne „žlto-zelených“

Po bojovnom výkone na domácom štadióne, kde sme však napriek dominancii v hre s loptou neskórovali, chlapci začali prípravu na ďalší zápas. V utorok prebehla analýza zápasu, kde si hráči vysvetlili čo urobili dobre a v čom naopak pridať. Na zápase vládla dobrá atmosféra a ľudia prišli do hľadiska, čo si všetci hráči uvedomovali a budú sa snažiť naďalej podávať zodpovedné a kvalitné výkony.

Tréningový proces prebiehal v režime troch tréningov, do tréningové procesu sa vrátili Švirik, Šurányi a Bačík, ktorý trénujú už s mužstvom, aj keď nie všetky cvičenia. Menšie problémy v dolnej časti tela hlásil Pajdučák, ktorý veríme, že bude pripravený na nedeľu. Naopak v hornej časti tela má zranenie Hostinský, ktorého zranili v zápase. V tréningu naďalej chýbajú Kiss a Mlinka.

V mužstve sa zaradil medzi stálice aj mladý Kristián Herc, ktorého sme oslovili, ako sa mu pozdáva návrat do Levíc z banskobystrickej Dukly: „Na rovinu môžem povedať, že veľmi dobre. Podľa mňa sa tento rok v Leviciach stretla super partia chalanov, niektorých z nich poznám už dlhšie, keďže sme tu spolu začínali s futbalom a hrali sme spolu od prípravky až po dorastenecké súťaže, kedy som odišiel do Bystrice a tak som rád, že v mužskej kategórii sme sa stretli práve v Leviciach. Ostatných chalanov som osobne nepoznal, ale myslím si, že za letnú prípravu sme sa dosť dobre spoznali či už po futbalovej stránke ale po tej osobnej. Toto sa netýka len chalanov v kabíne, ale aj realizačného tímu a vedenia klubu, ktoré odviedlo myslím si, že veľký kus roboty a snaží sa nám vyhovieť vo všetkých smeroch.“

V levickom drese „Kiko“ nastúpil zatiaľ vo všetkých zápasoch na ľavej strane obrany, ako sa mu pozdáva súťaž a ako sa mu hrá? “Levice som sledoval aj počas pôsobenia v Banskej Bystrici, avšak výsledky neboli práve najlepšie. Tento rok by sme chceli skončiť lepšie ako pominulé roky a bojovať o vrchné priečky v tabuľke. Ideme od zápasu k zápasu a v každom sa snažíme bodovať. Mrzí nás prvý domáci zápas, kde sme nezískali 3 body, ale teší nás fakt, že sme po troch kolách (nechcem to zakríknuť) ešte nedostali gól. Hovoriť o súťaži po troch kolách je ešte asi skoro, ale určite má svoju kvalitu, niektoré mužstvá majú skúsených hráčov, ktorí hrávali aj vyššie súťaže, ale nikoho nepodceňujeme a v každom zápase sa snažíme hrať čo najlepšie a bodovať. Pre mňa to bolo niečo nové, pretože doteraz som hrával s chalanmi v mojom veku. Prvé zápasy sme si samozrejme museli na seba zvyknúť, pretože pre mňa to bolo po štyroch rokoch nové mužstvo, ale teraz to funguje si myslím tak, ako to má od brankára až po útok vyzerať. S chalanmi si rozumieme a makáme jeden za druhého.“

Hráči si pripravení na nedeľu, všetci priaznivci veríme, že tréner Pavlík pripraví dobrú taktiku a v Kolárove zabodujeme. Odchod autobusu je o 14.30 od Domu športu, budeme radi ak príde veľa priaznivcov aj autami alebo iným spôsobom a budú nás povzbudzovať.

SLOVAN LEVICE DO TOHO!!!